Ada na nogama čeka Dan žena

0

Očekujemo veliki broj dama iz Albanije, vjerovatno će biti popunjeni svi raspoloživi kapaciteti, kazao direktor nudističkog naselja Bojan Đakonović. Imamo najavu da će i kapaciteti Ade biti popunjeni od 8. do 16. marta, a možda i duže, to je rezultat velikog truda ekipe koja je u Tirani radila na promociji, istakao direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga.

Više od 30 godina nije bilo tako živo u nudističkom naselju na Adi kao ovih dana – svi radnici angažovani su na pripremama za doček više od 300 pripadnica ljepšeg pola iz susjedne Albanije, koje će na atraktivnom ulcinjskom ostrvu boraviti povodom Dana žena – 8. marta.

”Očekujemo zaista veliki broj dama, vjerovatno će biti popunjeni svi raspoloživi kapaciteti”, kazao je “Vijestima” direktor naselja Bojan Đakonović.

Naveo je da istu popunjenost očekuju i šest dana kasnije, 14. marta, kada se u Albaniji tradicionalno obilježava “Dan proljeća” – “Dita e veres”.

”Biće sigurno bogat zabavni program, ali još nijesmo ugovorili ništa konkretno”, kazao je Đakonović.

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga kaže da je bio blagi optimista pred početak zimske turističke sezone u najjužnijoj opštini, uprkos tada nezavidnoj epidemiološkoj situaciji na teritoriji cijele države.

”Moramo biti zadovoljni zimskom sezonom uprkos tome što je bilo nekoliko otkaza dogovorenih aranžmana. Raduje činjenica da je ovdje pripreme odradio Fudbalski klub ‘Sutjeska’ iz Nikšića u dva navrata, zatim ‘Iskra’ iz Danilovgrada, nešto ranije ‘Vlaznimi’ iz Skadra”, kazao je Hajdinaga “Vijestima”.

Moramo biti zadovoljni: Hajdinaga
Moramo biti zadovoljni: Hajdinagafoto: Privatna arhiva

Podsjetio je da na terenima Velike plaže održan osmodnevni kamp za fudbalske golmane uzrasta od 8 do 14 godina.

”U Ulcinju su atletičari iz Srbije i sa Kosova, tu je i ženska reprezentacija Albanije u fudbalu, očekujemo omladince FK ‘Borac’ iz Čačka i još neke klubove iz Bosne i Hercegovine”, naveo je Hajdinaga.

Naglasio je da je Ulcinj u septembru prošle godine prvi put ugostio reprezentacije susjedne Albanije, U17 i U19, i da je to rezultat njegove dobre saradnje sa predsjednikom tamošnjeg Fudbalskog saveza.

”Sada imamo najavu da će i kapaciteti Ade biti popunjeni u periodu od 8. do 16. marta, a možda i duže. To je rezultat velikog truda cijele ekipe koja je u Tirani radila na promociji našeg turističkog proizvoda. Cijenim da je sve to dobra uvertira za april, ali i za cijelu ljetnju sezonu, od koje ove godine dosta očekujemo”, kazao je Hajdinaga.

Najavio je da će Ulcinj 1. maja ugostiti 50 novinara iz regiona.

Hajdinaga je naveo da trenutno ohrabruje epidemiološka situacija u državi i regionu, budući da slijede mjeseci sajmova na tržištima naklonjenim Ulcinju. Polovinom marta, naveo je, biće održan sajam u Moskvi, od 18-20.3. u Pragu, Beč je odložen, potom ide Beograd 24.03, Sarajevo 30.03, Banjaluka 08.04, Lukavac 05.05…

”Takođe, biće sajmova i drugim mjestima širom regiona, posebno na Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, odakle nam stiže uvijek veliki broj gostiju”, kazao je Hajdinaga. Prilikom promocija, kaže, ostaje žal što se grad ne može pohvaliti velikim kapacitetima sa pet zvjezdica.

”Nedavno je trebalo da ugostimo 120 fudbalskih sudija, ali upravo iz tog razloga, odabrali su Drač”, kazao je Hajdinaga.

”Vijesti” su ranije objavile da “Karizma” i “Otrant” neće raditi ove zime, ali da su na usluzi sportistima brojni mali hoteli u gradu i na Velikoj plaži.

Karamanaga: Ulcinj hit za domaće goste

Vlasnik hotela Plaža na Pristanu Hasan Cano Karamanaga kazao je da početak godine ohrabruje i da se hotelijeri i ugostitelji nadaju uspješnoj sezoni.

Lijepo vrijeme mami goste: Mala plaža

”Mislim da je Ulcinj ovogodišnji hit u Crnoj Gori kada su u pitanju primorski gradovi, naročito vikendom. Za razliku od ranijih perioda, imamo znatno više gostiju iz svih djelova Crne Gore. Ranije su nas zaobilazili i išli pravo na Adu Bojanu. Sada je drugačije”, kazao je Karamanaga.

Naveo je da ugostiteljima u prilog ide i lijepo, sunčano vrijeme.

”Prija i ublažavanje mjera, svi smo uželjeli druženja”, kaže Karamanaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *