U ulcinjskom Starom gradu održan treći završni dan Balkan Tech Summit.

0

Balkan Tech Summit je jedan od najznačajnijih skupova u oblasti inovacija, digitalnog društva i start up kompanija u regionu. Organizaciju kao partneri su podržali Skupština Opštine Ulcinj, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), ambasada Sjedinjenih Americkih Drzava, kao i drugi partneri. Na samitu su učestvovali brojni investitori, predstavnici univerziteta, konsultanti i eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država, regiona i Crne Gore.

Na panelu na kome su govorili donosioci usluga, govorio je predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj, Ardijan Mavriq i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, Biljana Šćepanović.

Tokom svog izlaganja, predsjednik Mavriq je istakao veliku važnost pravovremenog prepoznavanja trendova i ulaganja u kadrove u oblasti inovacija i informacionih tehnologija, koji mogu biti generatori budućeg ekonomskog razvoja grada. On je dodao da Opština Ulcinj, u saradnji sa Vladom, radi na otvaranju inovacionog haba u Ulcinju, koji će poslužiti kao snažna polazna osnova za pozicioniranje ovog grada kao važnog inovacionog centra na jugu Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *