Zvanično kreće kampanja – predate liste za izbore, puno mladih i novih lica

0

Istekao je rok za predaju izbornih lista za učešće na lokalnim izborima u Ulcinju 27. marta. Iako su partije do gotovo do samog kraja sastavljale liste i dogovarale izlazak na izbore, sve je bilo poznato već pred kraj dana.

Prvi koji su predali listu bile su Demokrate Ulcinj, koji će pod sloganom „Ustani, odbrani, pobijedi“ učestvovati na izborima, dok je nosilac liste Bojan Ćetković. Demokrate poručuju da će se boriti da Ulcinj dobije upravu kakvu zaslužuje, te i da su prethodne vlasti zaslužne za to što je najnerazvijenija opština na crnogorskom primorju.

„Imamo široko biračko tijelo, i vjerujem da će biti jako povoljan izborni rezultat na ovim izborima. Bavićemo se lokalnim problemima, i čast mi je što ovu listu koju ja predstavljam čine mladi i časni ljudi“, poručio je Ćetković.

Demokrate prve predale listu

Sa DPS-om samo Bošnjačka stranka 

Bez puno pompe i nenajavljeno, Demokratska partija socijalista i njihov koalicioni partner na lokalnom nivou Bošnjačka stranka predale su listu Opštinskoj izbornoj komisiji. Naziv liste je “DA, za Ulcinj i Crnu Goru“, dok je na čelu liste  pedijatar, doktor Haki Mavrić.  Aktuelni predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović je drugi na listi. Na listi kandidata za odbornike nema nekih istaknutih, starijih članova DPS-a, a na listi je veliki broj mladih i novih lica.

„Nećemo dozvoliti nikada da Ulcinj bude grad podjela niti mržnje. Zato i ovog puta svi zajedno, uz podršku našoj listi dajemo podršku suživotu, toleranciji i zaštiti građanskih vrijednosti po kojima su Ulcinj i Crna Gora nadaleko poznati“, poručio je Mavrić.

Na čelu liste DPS-BS dr Haki Mavrić

DUA i Demokratski savez zajedno na izbore

Lideri Demokratskog saveza i Demokratske unije Albanaca, Saubih Mehmet i Mehmet Zenka poručili su nakon predaje izborne liste da je njihova saradnja proistekla

„Ovo je bila i pređašnja želja, što je bilo i prirodno, da se albanske partije okupe, ali moram da istaknem da je situacija od izbora do izbora bila bez izlaza. Umjesto da se albanski subjekti ujedine, dešava se suprotno. Albanske partije su i od ranije imale dovoljan broj da formiraju vlast u Ulcinju, ali do toga nije došlo“, kazao je Mehmeti. Ni njegov koalicioni saveznik, Mehmet Zenka nije krio iznenađenje zbog formiranja zajedničke liste određenih albanskih lista i građanskog pokreta URA.

“ Razlog zbog kojeg se ostale albanske nacionalne partije nijesu priključile našoj koaliciji je pitanje koje se treba postaviti njima, glasovi nacionalnih partija će ići građanskoj listi, i to, blago rečeno, šteti itneresima Albanaca na ovim prostorima i u Ulcinju. Mi kao dvije najstarije nacionalne partije možda imamo i veću moralnu odgovornost od drugih nacionalnih partija“, poručio je Zenka između ostalog.

Koalicija DUA – DS

URA, DP, AA, SDP  i SD formirali najširu izbornu koaliciju  -„Novi početak“

Na iznenađenje mnogih, najšira lista na nastupajućim izborima sačinjena je od čak pet političkih partija. Na čelu liste GP URA, Demokratske partije, Albanske alternative, Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata je Omer Bajraktari, iako se u ranijim nastupima i izjavama čelnika pokreta URA najavljivalo da bi na tom mjestu trebao doći Ilir Harasani.

Bajraktari je za TV Teuta kazao da je ovo novi početak za Ulcinj, te vjeruje da će nakon promjena na državnom nivou, uslijediti i promjene u najjužnijoj crnogorskoj opštini. „Opština Ulcinj je opština sa kojom se najslabije upravljalo u Crnoj Gori, i to želimo da promijenimo. Mislimo da imamo podršku od Vlade, i da možemo da promijenimo menadžiranje opštinom Ulcinj“, poručio je Bajraktari. I njegovi saborci iz koalicije koja nosi naziv „Novi početak“, Fatmir Đeka, Nik Đeljošaj, Naser Resulbegović i Ćazim Hodžić kazao je da su se politički subjekti, nacionalni i građanski ujedinili za dobrobit Ulcinja, i da im je jedini interes napredak grada.

Čelnici najšire koalicije liste okupljene oko GP URA

Forca samostalno na izbore, nosilac liste Genci Nimanbegu

Nova demokratska snaga Forca na nastupajuće izbore u Ulcinju izlazi samostalno. Predsjednik Force Genci Nimanbegu kazao je da oni imaju smjelost i hrabrost da na izbore izađu samostalno i ispravno pred građane i glasače,  kako bi pokrenuli promjene u lokalnoj samoupravi.

„Albanci u Crnoj Gori ugroženi su od nacionalnih subjekata, subjekata koji izgledaju kao  da  su građanski, ali su crnogorski,  i ugrožavaju naš glas. Sa našim glasovima i našim znojem žele da promovišu svoje ideje koje su u suprotnosti sa interesima Albanaca i interesima građana Ulcinja. Ekipa koju nudi Nova demokratska snaga Forca je ekipa koja će dokazati transparentnost, znanje i  rad, i pred građane izlazimo ispravni i direktni za razvoj ovog grada“, poručio je Nimanbegu.

Na čelu liste Force poslanik Nimanbegu

Na izborima koji su zakazani za 27. mart, birači u Ulcinju imaće priliku da odaberu svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, kojih će ipak biti 33.

Izvor: TV Teuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *