“Crna Gora u ritmu Evrope” je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 21 godine, djeci i omladini Crne Gore, koja su vrhunskog talenta za pjevanje i ples. Podršku djeci i omladini Crne Gore kroz ovaj televizijski format najveći ove vrste u zemlji daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela. Program “Crna Gora u ritmu Evrope” će se u 2022. godini emitovati uživo na Radio Televiziji Crne Gore.

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavršavaju tokom višemjesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Crna Gora u ritmu Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Crne Gore (RTCG). Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu .

Upravo, iz tog razloga krucijalno je da škole, kulturno umjetnička društva, dirigenti horova, umjetnički direktori i drugi iz svijeta plesa i muzike selektuju najkvalitetniju djecu i omladinu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija programa “Crna Gora u ritmu Evrope” odabrala najbolje koji će braniti boje svoje opštine i jedne ambasade koja im bude dodijeljena od strane organizatora televizijskog prenosa.

Djeca i omladina mogu se prijaviti slanjem poruke na instagramnalogu @ritamevrope ili broj telefona 00381606555013 (viber/whatsaap). Djeca koja se prijavljuju za pjevanje treba da pošalju video ne duži od 1 minuta izvodeći pjesmu po želji bez matrice ili prateće muzike, prethodno se predstavivši imenom i prezimenom, godinom rođenja i gradom iz kojeg dolaze. Djeca koja se prijavljuju za ples ne šalju video, već samo poruku. Poruka treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.

Ukoliko djeca iz bilo kojih razloga nijesu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na samoj audiciji u svom gradu i predstaviti svoj talenat u pjesmi ili plesu.

Sva djeca i omladina kao i svi prisutni u prostoriji u kojoj će se audicija održati nosiće maske za lice a postojaće i fizička distanca između svih prisutnih.

AUDICIJA ĆE SE ODRŽATI U  SREDU  02.MARTA  2022 U 15 ČASOVA.

Koordinatorka tima

“Crna Gora u ritmu Evrope”

Saida Čikić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *