Više tužilaštvo ispituje slučaj izbacivanja djece iz restorana

0

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je formiralo predmet povodom događaja na Žabljaku, kada su u restoranu ,,Zlatni papagaj“ na Žabljaku vrijeđani i iz njega istjerani pripadnici romske i egipćanske populacije.

Portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač je juče saopštio da će početi analizu tog slučaja.

Pobjedi je kazao da je tražio izuzimanje video snimka, te da počinje sa radom na predmetu.

Na pitanje kada može da se očekuje odluka da li će i kako ovaj slučaj biti kvalifikovan, odgovorio je da postoji veliki broj lica koje treba saslušati te da će javnost biti obaviještena.

Osnovno državno tužilaštvo, ali i Više, prema ranijem saopštenju Uprave policije, su prethodno procijenili da u izbacivanju djevojčica i asistenata iz lokala ,,Zlatni papagaj“ na Žabljaku nema elemenata krivičnog djela. NVO Sistem, čiji su članovi izbačeni 1. septembra prijavio je policiji menadžera Vladana Pejovića. On je, kako navode u prijavi, djevojčicama govorio „mrš Cigani“, „ne razumijem vaš prljavi jezik“, „ne primamo takve kao vi“ i slično.

Kako ODT nije našlo elemenata krivičnog djela u ovom govoru, policija je podnijela prekršajnu prijavu za kršenje Zakona o javnom redu i miru, član 7, koji definiše da je riječ o grubom vrijeđanju.

Ovim slučajem se sada bavi Više državno tužilaštvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *