SAOPŠTENJE ZA MEDIJE SKUPŠTINE OPŠTINE ULCINJ

0

Dana 13.10.2022 godine, sa početkom u 11:00 časova sazvana i održana je Prva sjednica drugog redovnog zasijedanja Skupštine Opštine Ulcinj.

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ardijan Mavriq sazvao je sjednicu po kratkom i hitnom postupku na osnovu člana 69 Poslovnika o radu Skupštine Opštine Ulcinj, te obrazložio da je ona sazvana iz razloga potrebe da se usvoje akti, potrebni sa punopravno funkcionisanje Javnih službi i ustanova.

Na sjednici usvojen je Program rada Skupštine Opštine za četvrti kvartal za 2022. godinu, kojim je predviđeno da do kraja godine budu razmotrena 25 materijala, među kojima kao najznačajniji: Institucionalna reorganizacija JU Centar za Kulturu, Odluka o osnivanju DOO Park Prirode Ulcinjske Solana, Odluka o budžetu opštine Ulcinj za 2023. godinu, i Strateški Plan razvoja opštine Ulcinj za period 2022-2028. godine.

Istom prilikom Predsjednik je pozvao opozicione odbornike koji ne učestvuju, tj. bojkotuju sjednice Skupštine, da ubuduće učestvuju, gde svojim učešćem, radom i djelovanjem na konstruktivan način nude alternative, kako bi unapredili politike i odluke koje se usvajaju u lokalnom parlamentu.

Sjednica je završena u 13:00 časova.

Služba Skupštine Opštine Ulcinj 

Ulcinj, 13.10.2022. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *