Panel diskusija: “Položaj mladih u procesu donošenja odluka”. 

0

Mladi Ulcinja u prostorijama skupštine Opštine Ulcinj dana 16.12.2022.godine sa početkom u 17:40 časova, organizuju panel diskusiju pod nazivom “Položaj mladih u procesu donošenja odluka”.
Cilj događaja je upoznavanje šire javnosti sa položajem mladih, njihovim učešćem u procesu donošenja odluka i potrebama na nivou opštine Ulcinj.

Događaj organizuje neformalna grupa mladih iz Ulcinja koju za sada čini 5 individua: Damir Juković, Ervin Erović, Stefan Dragović, Besart Hoxha i Enes Uković, koji vjeruju da će im se u narednom periodu pridružiti znatno veći broj mladih i da će zajedno raditi na unaprijeđivanju položaja mladih u Ulcinju, ali i na cjelokupnoj teritoriji Crne Gore, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost.

Na događaju će biti prezentovani rezultati istraživanja među mladima Ulcinja, ali i realizovana panel diskusija koja će imati za cilj da podstakne promjene u Ulcinju, sa fokusom na osnivanje Kancelarije za mlade.

POZIVAMO I TEBE DA ZAJEDNO S NAMA PROMOVIŠEŠ IDEJU ZNAČAJA OMLADINE ZA DRUŠTVENU ZAJEDNICU.

Od enormnog značaja jeste uključivanje mladih u društvene i političke procese kako bi se stvorila zajednica i društvo koje će ići putem prosperiteta. Iz tog razloga je neophodno stvoriti preduslove za veći stepen proaktivnosti mladih u svim procesima odnosno omogućiti im tranziciju iz “mladih” koji termin prepoznaje Zakon o mladima kao pozitivno-pravni propis , u članove društva koji će biti ključni nosioci odgovornosti u budućnosti.

Organizatori ovog događaja zajednički poručuju : “Mladi kao najveći resurs države i društva moraju učestvovati u rješavanju identifikovanih problema u društvu kroz svoj analitički pristup te i proaktivnom djelovanju. Uspješno društvo stvaramo samo ako aktivnost mladih dovedemo do maksimuma i iskoristimo njihov pun potencijal”. Inicijatore ovog projekta povezuje želja za podizanjem svijesti mladih o njihovom uključivanju u procesu donošenja odluka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *