Opština: Dabović obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže

0

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović je u ponedjeljak sa saradnicima obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Totoši, Bijela Gora, Bratica i Kodre.

Prema riječima izvođača, kompanije SPIGA S.R.P. iz Italije, radovi ulaze u završnu fazu i uskoro očekujemo njihovo okončanje.

“Potpuno razumijem nezadovoljstvo i negodovanje građana koji su zbog raskopanih ulica imali poteškoća u funkcionisanju i obavljanju svojih dnevnih aktivnosti. Projekat izgradnje kanalizacione mreže podrazumijeva polaganje kanalizacionih cijevi na dubini od oko dva metara ispod površine, pa se samim tim raskopavanje ulica i puteva nije moglo izbjeći”, rekao je Dabović navodeći da je projekat izgradnje kanalizacione mreže za naselja Totoši, Bijela Gora, Bratica i Kodre od velikog značaja za Ulcinj koji teži da bude konkurentna turistička destinacija.

Realizacijom ovog projekta se trajno rješava ispuštanje otpadnih voda pomenutih naselja u kanal Bratice i time rješavamo veliki ekološki problem za nas i buduće generacije.

“Siguran sam da će benefiti ovog projekta brzo istisnuti sjećanje na nelagodu i probleme koji su se dešavali u fazi izgradnje. Svim građanima ovih naselja se zahvaljujem na saradnji i strpljenju!”, poručio je Dabović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *