Obeležen Međunarodni Dan romskog jezika

0

Sumirajući utiske prethodne večeri, koristim priliku da se zahvalim na učešću i podršci na putu ostvarivanja poboljšanja položaja Roma/Romkinja u Crnoj Gori! Posebnu zahvalnost dugujem govornicama/govornicima prethodne večeri a to su programska menadžerka za ljudska prava i demokratizaciju, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori,

gospođa Mladenki Tešić , šefici Kancelarije za Rome i Egipćane u Glavnom gradu, gospođi Hristini Laban, direktoru Direktorata za obrazovanje manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, gospodinu Safetu Kalaču ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija  i načelniku Odeljenja za unapređenje i zaštitu prava Roma i Egipćana gospodin Sokolj Beganaj, ispred Ministarstva ljudskih i manjinskih prava! 
Takođe, zahvaljujem se predstavnicama/ima relevenatnih ministarstava, međunarodnih organizacija, nevladnih organizacija, pojedinkama/pojedincima, velikom broju  zajednice koji su nam pružili podršku jer samo zajedničkim učešćem možemo ostvariti cilj, a to je učešće Roma/Romkinja u kulturnom, društvenom i političkom životu Crne Gore!
Zahvaljujemo se Kulturno Informativnom Centru Podgorica  i Glavnom Gradu na obezbjeđivanju sale i tehničke podrške. 
Takođe zahvaljujem se  i velikom broju medijskih kuća, koji su nas ispratili tokom prethodnih nedelja i bili tu za svaki vid komunikacije i saradnje!
Posebnu zahvalnost dugujem Turskoj agenciji za saradnju i komunikaciju TIKA, koja je obezbijedila našoj folklornoj grupi nošnju sa akcentom na Rome sa područja Kosova, i koji su se danima unazad pripremali za Vas kako bi prikazali igre!
Želim da istaknem da svi relevantni subjekti, međunarodne, nevladine organizacije, pojedinke i pojedinci u nama mogu vidjeti partnera u djelovanju, rješavanja zajedničkog cilja, a to je poboljšanje položaja Roma/Romkinja u Crnoj Gori!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *