Elektronski Servis Roma i Egipćana

0

Krajem prošle godine uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava počeo je sa radom Portal “ Naš glas”. Pripadnici Romske i Egipćanske zajednice po prvi put imaju mogućnost da svoje svakodnevne probleme prezentuju javnosti, kroz rubriku “Pošaljite nam svoju priču”. U saradnji sa ZZZ CG svaki konkurs koji je namjenjen RE zajednici objavljujemo na našem Portalu. Uspostavili smo komunikaciju i sa Romskim savjetom, ali i osnovnim školama sa većim brojem RE učenika, kako bi sva bitna dešavanja i obaveštenja objavili na našem portalu. Želimo da na jednom mjestu pružimo sve bitno za RE zajednicu.

Pored sajta, aktivni smo i na društvenim mrežama. Na Instagramu trenutno imamo 103 pratioca.Portal bilježi i značajnu posjećenost, za 5 mjeseci koliko smo aktivni na sajtu smo imali 3.000 posjeta.

Na sajtu je do sada objavljeno oko 80 članaka.

Ovim putem se zahvaljujemo Fondu za Manjine, na podršci koja nam je pružena, iskreno se nadamo da će Portal i nakon godinu dana koliko traje projekat, nastaviti sa radom.

Rome i Egipćane dugi niz godina prato je medijski mrak iz kojeg smo unazad nekoliko godina izašli uz podršku Fonda za Manjine.

Redakcija portala “Naš glas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *