E.Uković: Osnovci uručili novogodišnje poklone svojim drugarima iz naselja Totoši

0

Direktorica OŠ „ Maršal Tito“ Medina Čobaj, zajedno sa osnovcima uručila je novogošnje poklone koje su pripremili đaci OŠ „Maršal Tito“. Pokloni su podijeljeni u dva školi najbliža naselja: Totoši i Bijela Gora. Pokloni su uručeni djeci koja još uvijek ne pohađaju osnovno obrazovanje, djeci ispod 7 godina.

Ovo je  nagovještaj  odlične saradnje direktorice Medine Čobaj  sa mještanima okolnih  naselja. Bilo je riječi i o ostalim  problemima koji tište mještane naselja Totoši, ali i šire okoline. To se prije svega odnosi na problem zida koji je podignut i time je zatvoren prolaz koji su djeca decenijama koristili, kao najkraći i najbezbjedniji put do škole.

Direktorica Čobaj je iskazala spremnost da se ovaj problem riješi i kazala da je taj put oduvijek postojao i da je i ona kao dijete tim putem dolazila u školu i poručila: „Vaši problemi nisu samo Vaši, oni su zajednički i rješavaćemo ih na obostrano zadovoljstvo. U ovom gradu niko ne smije da se osjeća diskriminisanim. Uskoro očeukujemo još mnogo zajedničkih aktivnosti“.

Medina Čobaj je svoji ličnim primjerom pokazala da za svaki problem ili nesporazum uvijek postoji  rješenje, samo je neophodno da imamo sluha jedni za druge i svakom problemu prilaziti bez predrasuda i stereotipa. Pored sjajnih referenci koje su je preporučili za funkciju direktora škole, Medina Čobaj je pokazala kako se treba odnositi sa svojim sugrađanima, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost.

U ime  mještana naselja Totoši i šire okoline, želim da se iskreno zahvalim Direktorici Medini Čobaj, koja je svojim primjerom i ponašanjem pokazala da je veliki humanista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *