U septembru besplatan autobus za sve građane u Podgorici, za učenike do kraja školske godine

0

Od četvrtog septembra do kraja mjeseca građankama i građanima Podgorice biće obezbijeđene besplatne karte za prevoz gradskim autobusima preduzeća „Putevi“, dok će osnovci i srednjoškolci uslugu besplatnog prevoza imati do kraja školske godine, odnosno do 30.juna, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

VD sekretara za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović istakao je da su u prethodnom periodu Sekreterijat za saobraćaj i preduzeće „Putevi“, koje upravlja prevozom putnika u linijskom prevozu, shodno planu i programu linija, ali i zahtjevima građana, radili na širenju saobraćajne mreže.

“Uvedene su nove linije: L-15 od Starog aerodroma prema Marezi, L- 16 od Trga golootočkih žrtava prema Dahni, L- 33 od Beri do Moskovske ulice i one će ići na vremenski period od 20 ili 30 minuta. Takođe uvedene su i linije koje će ići na sat vremena: L-23 od Trga golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića”, kazao je Kaluđerović.

Dodao je da po važećem planu postoje linije koje su imale maršrutu kojom se kretao gradski prevoz, ali će na zahtjev sugrađana tokom septembra biti produžene, te određena i nova autobuska stajališta.

Iz podgoričke uprave podsjećaju da je Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o besplatnom prevozu učenika tokom cijele školske godine, pa samim tim osnovci i srednjoškolci se mogu prijaviti do 25. septembra na posebnom šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada (ulaz sa Trga nezavisnosti) svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Prilikom prijave potrebno je da popune obrazac, koji će dobiti na šalteru, i da dostave sljedeću dokumentaciju:

  • Za punoljetne korisnike fotokopija lične karte (original na uvid);
  • Za maloljetna lica fotokopija lične karte, pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid);
  • Originalna potvrda o pohađanju verifikovane osnovne škole na teritoriji Glavnog grada Podgorica;
  • Originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Glavnog grada Podgorica;
  • Uvjerenje o prebivalištu ili potvrdu o stalnom boravku na teritoriji Glavnog grada Podgorica.

“U narednom periodu gradska uprava će raditi na pripremi sveobuhvatne studije saobraćaja (2024-2029) koja će biti važan segment sagledavanja postojećih problema i suočavanja sa izazovima, kao i unapređenja stanja u gradskom prevozu u Podgorici”, poručuju iz Glavnog grada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *