Srednja škola: OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN JEZIKA

0

U SMS ,,Bratstvo-jedinstvo” u Ulcinju prigodnim programom obilježen je Medjunarodni dan jezika. Program je realizovan u saradnji Aktiva crnogorskog i albanskog jezika.

Učenici su prikazali panoe, power point prezentaciju, recitovali poeziju, besjedili o jeziku, radili istraživanje na temu o važnosti maternjeg jezika.

Koordinator projekta,profesorica Ljubomirka Lalović, vezano za ovu aktivnost je izjavila: ,,Ova naša priča o maternjem jeziku imala je za cilj da ukaže na važnost očuvanja i njegovanja maternjeg jezika kao dijela naseg bića, čuvara naše tradicije i samog identiteta naroda kojem pripadamo. Kritički smo pristupili ovoj temi preispitujući sebe koliko doprinosimo očuvanju maternjeg jezika. Skrenuli smo paznju i na medije kao ‘čuvare jezika’ s obzirom na to da im posvećujemo dosta pažnje i vremena. Bavili smo se istraživanjem putem ankete i saznali šta misle naši učenici koliko je dobro poznavanje maternjeg jezika preduslov za uspjesno obrazovanje, ucenje stranih jezika i život uopšte i dobili ohrabrujuće podatke da je maternji jezik na prvom mjestu, najvažniji i neophodan”.

Izvor:Ul Info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *