Mladi Romi obišli srednje škole u Podgorici

0

“Posjetu podgoričkim srednjim školama za 25 đaka započeli su u Stručnoj medicinskoj školi i Gimnaziji “Slobodan Škerović”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kancelarija za RE koja funkcioniše u sklopu Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, organizovala je trodnevnu posjetu srednjim školama u Podgorici.

To se navodi na sajtu Glavnog grada i dodaje se da će tokom te posjete budući srednjoškolci upoznati sa konkretnim programima koje škole nude za nastavak obrazovanja.

Posjetu podgoričkim srednjim školama za 25 đaka započeli su, kako je saopšteno, u Stručnoj medicinskoj školi i Gimnaziji “Slobodan Škerović.

“Predstavnice škole i pedagog predstavile su potecijalnim budućim učenicima sve obrazovne module koje imaju, kao i koja im se vrata za posao ili nastavak školovanja nude po okončanju tri ili četri godine srednje škole. Djeca su imala priliku da postavljaju pitanja i dobiju odgovore kao i da obiđu neke od kabineta u kojima se obavljaju nastava i praksa, koja je u ovoj školi od izuzetne važnosti”, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *