Đukanović nije potpisao izmjene zakona kojima se odlažu lokalni izbori u Beranama i Ulcinju

0

“Proglašavanjem ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo se pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa”

Predsjednik Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donijela Skupština na sjednici 4. februara.

“Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, u Skupštini opštine Berane i Skupštini opštine Ulcinj, donio sam 26. januara 2022. godine i ista je stupila na snagu danom donošenja.

“Želim da ukažem da bi se proglašavanjem ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa.

“Na osnovu izloženog, cijenim razložnim da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje”, naveo je Đukanović u obrazloženju upućenom parlamentu.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *