Abazović: Mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada

0

Nakon sastanka sa jednim od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je kazao da mu je predstavio magistralni pravac i prioritet manjinske vlade. Ocijenio je da mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada, te da bi volio da DF podrži vladu.

– DF je naglasio neke važne stvari kao što je Popis, a razmijenili smo mišljenja i oko drugih stvari. U razgovorima o prevazilaženju političke krize učestvuje 70 od 81 poslanika – rekao je Abazović novinarima, prenosi Cdm.

On je naglasio da je uputio poziv i Demokratama i njihovom lideru Aleksi Bečiću ali se oni nijesu oglašavali.

– Imam obavezu da ih bez obzira na teške riječi pozovem da sjednemo za sto. To ne znači da ćemo se dogovoriti. Naša namjera je da razgivaramo sa svima. Mi ništa ne bi imali protiv da Dragan Krapović ili Zdenka Popović budu u vladi, govorim hipotetički – dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima DF hoće vladu unutar parlamentarne većine i da neka pitanja kao što je organizacija izbora budu tretirana kao prioritet. Možda je to logično ali Demokrate odbijaju dijalog, a Marko Milačić je kazao da većina od 30. avgusta 2020. za njih više ne postoji.

– Očekujem da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održi konsultacije sa svim političkim subjektima. Treba vidjeti da li može da se formira nova vlada, a ako ne da se ide na izbore. Očekujem konsultacije što prije. Mislim da postoji ozbiljna većina da se formira nova vlada. Volio bih da DF podrži vladu. DPS će da podrži vladu. Znate partije koje su potpisale memorandum – naveo je on.

Izvor: Pobjeda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *